De Jaargetijden

Wensen van nu met de historie van toen
Lees Meer

Parklocatie De Jaargetijden

Parklocatie De Jaargetijden is een bijzondere locatie en bovendien de officiële trouwlocatie van de gemeente Enschede. Een prachtig gelegen historisch gebouw in het groene hart van de stad. Een sfeervol terras met uitzicht op de vijver en trouwkoepel maakt het plaatje compleet. Deze omgeving laat zich trouwens prima combineren met de wensen van nu. Welke sfeer ook bij jou past, van trendy industrieel tot klassiek romantisch, je kunt bij ons terecht. De locatie is geschikt voor gezelschappen van 8 tot 800 gasten.

En verder

Wij bereiden alles vers in onze eigen keuken. Speciale dieetwensen zijn voor ons geen probleem. En wil je het feestgevoel verlengen? Boek dan het Jaargetijden arrangement bij het InterCityHotel Enschede, dat 500 m verderop ligt. Met 300 gratis parkeerplaatsen voor de deur en het trein- en busstation op loopafstand, zijn we per auto en openbaar vervoer prima bereikbaar.


Het laatste van Instagram

Historie

18
72

1872 - Inrichting Volkspark

Het Volkspark was één van de eerste openbare en recreatieve parken van Nederland. H.J. van Heek heeft het park aan de gemeente Enschede geschonken, zodat de textielarbeiders daar hun vrije tijd konden doorbrengen met hun gezin.
18
74

1874 - Volksparkgebouw

Het Volksparkgebouw, nu Parklocatie de Jaargetijden, is gebouwd in 1874 door architect Jacobus Moll.
19
96

1996 - Parklocatie de Jaargetijden

Het Volksparkgebouw krijgt een nieuwe naam: Parklocatie de Jaargetijden.
20
06

2006 - Uitbreiding Volkspark

De oorspronkelijke 11,5 ha die waren ontworpen door Dirk Wattez, werden uitgebreid met sportvelden. Het park is nu 15 ha groot.